Array ( ) Feeniks voittoon LPK:sta - Fs Feeniks

Feeniks voittoon LPK:sta

25.10.2011

Historian ensimmäinen voitto vanhasta emoseura LPK:sta ei aiheuttanut riemunkiljahduksia Feeniksin syvissä riveissä. Sääli sinänsä, sillä voiton pitäisi aina maistua makoisalle viime vuosien synkän puurtamisen jälkeen - vaikka sitten treenipelissä Palokan 'tilaihmeeksikin' kutsutussa palloiluhallissa. Pieni hymynkare sentään Managerinkin kasvoilla kopissa pelin jälkeen vilahti.

Feeniksin miesvahvuus kenraaliharjoituksessaan oli 2+12, kun Lohareiden mukana kynäili jopa 1+14 paikkaa auringossa tavoittelevaa sankaria. Peli olikin vauhdikasta, kun jalkoja riitti ajoittain liikaakin. Muutamalla sanalla kuvailtuna peli oli vauhdikasta, yritteliästä ja sekavaa.

Alkutahdit Feeniksin voitolle lyötiin jo avausvaihdossa, kun vanha tutkapari Topo-Temppeli rankaisi alkukankeaa LPK-puolustusta kliinisellä harppuunahyökkäyksellä. Heti perään Jukka sivalsi (ehkä liian) hyvän olon tuottaneen 2-0 -johdon. Tämän jälkeen LPK kipusi rinnalle ja ohi johtaen ensimmäisellä tauolla 3 - 2.

Toisen jakson Feeniks puolusti taitavasti pitäen nollan ja kavuten 4-3 -johtoon Temppelin ja Henrin komeilla maaleilla. Kolmannella jaksolla Lauri ja orastavan viimeistelykipsinsä voimalla katkaissut Sami upottivat maalit mieheen, ja ottelu oli käytännössä taputeltu. Lopussa tosin LPK:n kavennusmaalien jälkeen tiukempi tuomarilinja olisi voinut kuljettaa palloa kymppimetrisille, mutta Feeniks-leirissäkin koulittu vaihtopenkkirivin puoleinen erotuomari piti päänsä Lohareiden mussuttaessa pilkkuja.

Kuvitteelliset Feeniks-tähdet menisivät tällä kertaa Temppelin (ja Henrin!) tehoille, maalivahtien muutamalle haamutorjunnalle sekä Managerin onnistuneelle peluutukselle haastavan harvinaisessa pelaajien ylitarjonnan tilanteessa.

Fs Feeniks - LPK 6-5

Aika: 25.10.2011
Paikka: Jyväskylä, Huhtaharju