Array ( ) Feeniksin viimeinen retki itään - Fs Feeniks

 

Feeniksin viimeinen retki itään

20.01.2017

Vierasmatkoillaan hieman ailahdellut Feeniks jatkaa Kakkosen voittotaistoa sunnuntaina Kuopiossa. Isäntäjoukkue LiPa aloitti sarjan Jyväskylän-tuplalla, jolloin jälkimmäisessä pelissä Feeniks murjoi Monnarilla törkeät voittolukemat. Sen jälkeen savolaisten meno on kohentunut, ja avauspäivän katastrofin jälkeen LiPa on hävinnyt vain kerran ja napsinut tasaiseen tahtiin peräti 11 pistettä kuudesta seuraavasta matsistaan. Näin ollen LiPa on monien yllätykseksi raivannut paikkansa sarjan paremmalle puoliskolle. Pohjilla on juuri nyt tosin ensimmäinen kotiromahuds sarjataulukon alapään Riemu/2:sta vastaan.

Feeniks-historian ensimmäinen visiitti Pohjois-Savon sydämeen on hyppy tuntemattomaan monelle nuorelle urholle. Siksipä hätiin kutsutaan Kuopion-konkari Risto "Riippakivi" Heikkinen. Risto, onko LiPan kokoonpano täynnä vanhoja tuttuja? "Eipä ole tuttuja nimiä nimilistoissa vilissyt", Risto harmittelee. "Mutta toivottavasti yleisöstä löytyy senkin edestä".

Riston mukaan pyhäpäivän pelipaikka on sen sijaan niin vahvasti skoutattu, että voidaan puhua jopa Feeniksin kotiedusta: "Pyörön koululla järjestettiin koulujen välinen lentopalloturnaus joskus viime vuosituhannella, joten tuttu paikka kyseessä". Paikka lienee tuttu myös Risto-faneille, ja niinpä matkanjohto joutunee odottamaan aikansa nimmarijonon purkautumista. "Lähetän autokuskillemme terveiset ex-pelaajamme Gökhania lainaten: Maltti!"

Ihan lopuksi, miten näet ottelussa käyvän: viekö Feeniks vieraspisteet, vai laittaako kuopiolaiset meidät ojennukseen? Risto hiljenee hetkeksi ja tokaisee lopulta rauhallisesti viiksiään sukien: "Vaikka jo 15 vuotta on tullut asuttua muualla, nin kyllä me siitä lähdetään, että Kuopiossa on vain yksi seriffi". Nokkimisjärjestys on siis kirjoitettu. Tervetuloa etäfaneillemme Ylä-Pyörön koululle sunnuntaina kello 15:00 alkavaan jännitysnäytelmään.

Seuraavat sarjapelit


Pojat 2007


Pojat 2010/11