Array ( ) Isät vastaan pojat - kasvun paikka - Fs Feeniks

 

Isät vastaan pojat - kasvun paikka

17.12.2016

Taannoinen retki Karjalaan tuotti Feeniksille kauden avaustappion. Matkan tapahtumista pidettiin lokikirjaa, mutta hien, veren ja kyynelten tuhrimat muistiinpanot ovat toistaiseksi olleet liian vaikeasti tulkittavia. Vain joitain yksittäisiä ilmauksia on pystytty palauttamaan kirjoituskoneliuskoista. Esimerkkejä lukukelpoisina säilyneistä pätkistä: "minuahan ei taskulaskinpellet opeta pelaamaan", "N.N. esitti haisevan vastalauseensa" ja "tarjoilijatar nolostui ymmärtäessään, ettei Happy Meal -aterian lelua tarvittukaan". Kokonaiskuva tappiollisesta ristiretkestä on vielä niin sekava, että tässä raportissa tyydytään kertaamaan ottelun päätapahtumat hyvin tiiviisti. Toivottavasti lokikirjaukset saadaan jossain vaiheessa skannattua historioitsijoiden tutkittavaksi.

Feeniks pelasi akateemista nössöpalloa, ja rotevat Ryökäleet rankaisivat armotta. Puolustusvirheitä sattui aivan liikaa läpi ottelun, eikä hyökkäyksessä pystytty murtamaan uhrautuvasti omaa maalia varjellutta Ryökäle-rivistöä. Vierailijoiden peli sakkautuikin usein vastustajan kympin paikkeille, jossa vetojalkaa ei vain saatu vapaaksi. Ryökäleet tekivät maalinsa pitkillä palloilla vahvojen pivottien kautta sekä erityisesti toisen jakson loppupuoliskolla namuttelemalla johtoasemassa kauniita vastahyökkäysmaaleja.

Positiivista antia on melko vaikea etsiä, mutta jotakin sentään: Feeniks koki kauden ensimmäisessä tappiopelissään kauden kolme ensimmäistä tappioasemaansa, mistä kahdesti onnistuttiin nousemaan tasoihin ja vieläpä melko nopeasti. Vaikka Feeniksillä oli usein vaikeuksia ohittaa Ryökäle-bussia boksin ulkopuolella, niin Feeniksin maaleissa murtavat esityöt olivat näyttäviä. Kaikissa kolmessa maalissa viimeistelijälle jäi tehtäväksi lähinnä pitää lapa jäässä ja nojata mailaan. Ja, kuten paluumatkan alkajaisiksi todettiin, parempi ottaa opettavainen kiintiötappio tässä vaiheessa kautta kuin keväällä tosipeleissä.

Feeniks toivottaa rauhallista joululomaa niille, ketkä ovat sellaisen ansainneet!


Ry�k�leet - Fs Feeniks 8-3 (2-2)

Aika: 17.12.2016 16:00
Paikka: Sammonlahden palloiluhalli


Maalit:
08:351 - 0Tuomas TervoJoonas Virolainen
08:421 - 1Martikainen RikuNieminen Joona
12:002 - 1Jonathan MartinTuomas Tervo
16:382 - 2Kukko TuomasOjanen Juhani
  ---
25:413 - 2Anssi KivistöJuha Pelkonen
29:424 - 2Jonathan MartinAnssi Kivistö
31:575 - 2Riku NurkkaSamu Ikonen
33:295 - 3Ojanen JuhaniKauppinen Toni
34:006 - 3Jonathan MartinRiku Nurkka
34:407 - 3Juha PelkonenAki Seppälä
36:508 - 3Tuomas TervoJonathan Martin


Kokoonpano:
#31Heikkinen RistoMaalivahti
#7Kauppinen ToniPelaaja
#13Kukko TuomasPelaaja
#12Martikainen RikuPelaaja
#69Nieminen JoonaPelaaja
#14Ojanen JuhaniPelaaja
#11Vaahtoluoto VillePelaaja
#2Heino JoonasPelaaja-valmentaja


Seuraavat sarjapelit


Pojat 2007


Pojat 2010/11