Array ( ) Ja niin junnut saivat juosta - Fs Feeniks

 

Ja niin junnut saivat juosta

07.02.2017

Feeniks P07-junnut pelasivat kaksi kovaa matsia viikonvaihteessa. Ensin sunnunaina väännettiin Muuramen Yritystä vastaan futsalia Palokassa, ja tiistai-ilta kruunattiin ravaamalla JJK:n futisvieraana Killerillä. Molemmissa peleissä flunssa, synttärihulinat, talviset mailapelit ja lomat verottivat miehistön melko minimiin, mikä tarjosikin paikalle päässeille oivalliset pelinomaiset juoksutreenit.

Muurame oli tiistaina tyly vieras. Feeniksin niukan ja pienikokoisen, mutta äärimmäisen sähäkän kokoonpanon vahva aloitus poiki useita näyttäviä 1v1-ohituksia joka puolella kenttää. Pelin edetessä kahdella ketjulla operoinut ja hyvää tempoa ylläpitänyt vierailija pääsi kuitenkin vahvasti niskan päälle, ja toinen 25-minuuttinen olikin jo melkoista pommitusta omassa päädyssä. Kahden taitavan joukkueen peli jätti tappiosta huolimatta erittäin positiivisen kuvan erityisesti tekniikkaharjoittelun onnistuneisuudesta.

Tiistain peli-ilta ja kova vastustaja JJK houkutti riviin muutaman veijarin lisää, joten lisäpoisjäänneistä huolimatta Feeniks sai kasaan iskukykyisen avauskahdeksikon. Ei ole vääryys sanoa, että JJK silti suorastaan dominoi ensimmäistä varttia. Näyttävästi pelatut sommitelmat ja rohkeat ohitukset tuottivat tukun maalipaikkoja, joista JJK rankaisikin armotta. Feeniksistä huokui selvästi viheriöille tottumattomuus.

Toisella vartilla Feeniks sai hieman paremmin palloja hyökkäyksen suurelle johtajalle (Aatu). Kapteeni hankkikin joukkueelle useita paikkoja, ja osui itse kertaalleen tolppien väliin. Koripallo-ottelun tyyliin kolmas neljännes erotteli jyvät akanoista. Kunnia meni tällä kertaa kotijoukkueen suuntaan, eikä vaihtomiehittä pelannut Feeniks enää tahtonut pysyä JJK:n kyydissä. Älykäs voimien käyttö auttoi ehkäisemään pahempaa romahdusta, mutta kovaa treenaava ja etelässäkin menestynyt JJK oli askeleen jos toisenkin edellä erityisesti tilannenopeudessa ja -kovuudessa. Feeniksin pelit jatkuvat futsalin merkeissä 18.2. Petäjävedellä, jossa vastukset ovat varmasti yhtä nälkäisiä, mutta kenties paremmin haastettavissa.

Seuraavat sarjapelit


Pojat 2007


Pojat 2010/11