Array ( ) Joensuu, vedenjakaja - Fs Feeniks

 

Joensuu, vedenjakaja

13.01.2017

Joensuu on kiva kesäkaupunki. Vieraileminen Joensuun, Polvijärven ja Ylämyllyn (Liperin) muodostaman kilolopolin alueella talvisesonkina on silti ollut Futsalseura Feeniksin edustusjoukkueelle kivaa hyvin vaihtelevasti. Joensuusta on haettu ehkä seurahistorian maukkain yksittäinen voitto. Toisaalta Pohjois-Karjalassa on usein hyydytty karvaisiin tappioihin ja sarjavoitonkin voidaan laskea jo kahdesti liuenneen käsistä idän ihmeitä vastaan.

Tämänkertaisen ennakkospekulaation vaikeaksi tekee se, ettei esimerkiksi muutaman vuoden takaisesta cup-voiton kaapanneesta Feeniks-joukkueesta ole mukana yhtään seitsemästä kenttäpelaajasta: Gökhan Ates - siirtynyt etelään; Joonas Heino - käymässä idän kautta lännessä; Teemu Holopainen - siirtynyt etelään; Asseri Laitinen - siirtynyt länteen; Oskari Luoma - pidetään vielä tallissa; Mikko Tarvainen - pidetään vielä karsinassa; Jussi Vesanen - vaihtanut agilityyn. Näin ollen on turvauduttava matkasta toivottavasti jotain muistavaan isoon keltaiseen, maalivahti Risto "Hepo" Heikkiseen. Ja mieshän muistaa. "Onhan noi Joensuun reissut olleet Feeniksin historiassa pääasiassa opintomatkoja", Risto tunnustaa. "Mukaan mahtuu kuitenkin myös ikimuistoinen ilta, kun syksyllä 2013 myrsky repi puita, taivas löi tulta ja Feeniks pudotti Riverballin Suomen cupissa".

Tästä reissusta on jo tovonen vierähtänyt, ja molemmat joukkueet ovat pullollaan nuorta voimaa. Risto odottaa vastuksen kehittyneen sitten viime näkemän: "Mielenkiitoinen arvoitus on nähdä parin vuoden tauon jälkeen, mitä kikkoja taivaansinisille on jäänyt ykkösen vierailulta käteen. Sen tiedän, että me olemme kehittyneet ja pystymme hakemaan pisteet myös ilman luonnonvoimien apua". Mutta nuorille kaivataan vinkkejä - Risto, miten Joensuussa voitetaan? "En ole ollenkaan huolissani etteikö nuoriso-osastomme pystyisi ottelua meille ratkaisemaan. Yritän keskittyä siihen etten itse olisi voittamisen esteenä ja tarjota matkalla räväkkää taistelumusiikkia", Risto linjaa.

Kiva kesäkaupunki. Pielisen rannalle pystytettyä, Pyhäselän ja Höytiäisen rajaamaa ja jokien halkomaa Itä-Suomen helmeä voidaan hyvällä syyllä kutsua vedenjakajaksi. Vedenjakajuus on tässä futsaliin keskittyvässä ennakossa kuitenkin pääosin metaforallista. Kun Feeniks lauantaina lasketuu Pielisen rantaveteen, on joukkueella mahdollisuus jäätyä kiinni, ajautua sivuvirtaan, polskia vastavirtaan, sukeltaa rankasti tai ottaa äänekäs, räpiköivä, roiskuva ja äärimmäisen tärkeä vauhti loppukauden kestävään pintaliitoon.

Seuraavat sarjapelit


Pojat 2007


Pojat 2010/11