Array ( ) Jyväskylä Cup: E-junnujen juhlapäivät Vehkalammella - Fs Feeniks

 

Jyväskylä Cup: E-junnujen juhlapäivät Vehkalammella

12.06.2017

Pelipäivä on pelimiehen juhlapäivä. Mennyt viikonloppu tarjosi mainion juhlahumun, kun Jyväskylä Cupissa diskottiin kuuden ottelun edestä. Vastustajat peleissä olivat osin vanhoja tuttuja ja osin mukavia uusia tuttavuuksia. Kahden JJK:n ja kahden Lempäälän Kisan joukkueiden lisäksi kohdattiin Palloseurat Kuopiosta ja Helsingistä.

Lauantain aamupelissä koko Feeniks-ryhmä oli ensimmäistä kertaa samaan aikaan jalkeilla. Peli olikin isolla ringillä operoituna vauhdikas, ja avausjakson altavastaajan asemasta huolimatta Feeniks oli lähellä voittaa JJK:n, joka onnistui kuitenkin nousemaan aivan loppuminuuteilla 2-2-tasuriin ja lopulta koko turneen voittoon.

Voitto HPS:n nuoresta ryhmästä vastaan takasi sen, että tasuri LeKi:n fyysistä vääntöporukkaa vastaan riittäisi paikkaan "yläkaaviossa". Tasuri saatiinkin aikaiseksi kunnon trillerin päätteeksi: 0-2-tappioasema kurottiin kakkosjaksolla kiinni missatusta rankkarista huolimatta, ja vastustajallakin oli vielä lopussa oma mylläkkänsä rankkareineen.

Sunnuntain pyttyjahdissa törmättiin ensimmäiseen esteeseen, kun KuPS onnistui kääntämään Feeniks-johdon ja pitämään lopussa omansa. Loppupeleihin joukkueen tavoite oli kaksi voittoa, josta jäätiin yhden pykälän päähän. LeKin toinen joukkue klaarattiin, mutta JJK:n 08-ryhmä teki päätöspelissä miehen työn puristaen taskut kiinni, ja piti 1-0-johtonsa kovasta paineesta huolimatta loppuun asti.

Pelillisesti Feeniks oli odotetusti aavistuksen jäljessä kovimpia haastaja/kilpatason cocktail-joukkueita vastaan, mutta toisaalta sai myös aikaan hallittua kuvioita joka ottelussa. Tärkeimmät kehitystarpeet on tunnistettu: treeniä tarvitaan oikeiden syöttösuuntien ja -hetkien löytämisessä sekä sääntöjen rajamailla käytävässä fyysisessä kamppailussa, johon Feeniks ei tällä kertaa lähtenyt mukaan. Kehityskäyrää piirrettäessä lienee täten syytä hakea kentiltä lisää värejä syöttöpalettiin, tai salilta jerkkua reiteen.

Sosiaalisesti ensimmäinen yhteinen pitempi turnaus vaikutti kelvolliselta tapahtumalta. Miehistö ja sen virta riitti loppuun asti, vaikka pahimmillaan kolme pelaajaa kerralla joutui olemaan sivussa iskujen ja muiden vammojen takia. Yhteistä laatuaikaa on luvassa rutkasti lisää, kun joukkue lähtee Mikkeli turnaukseen heinäkuun alussa.










Seuraavat sarjapelit


Pojat 2007


Pojat 2010/11