Array ( ) Majavien pato ei pitänyt - Fs Feeniks

Majavien pato ei pitänyt

29.11.2015

Kauden toiseen ja vuoden viimeiseen turnaukseen paikalle eksyi lopulta peräti kuusi edellisturnaukseen nähden huomattavasti virkeämpää majavapeluria. Kapteeninnauha asetettiin tällä kertaa itseoikeutetusti Mikko ”Piippa” Piipan käsivarteen, joka tapansa mukaan saapui aamulla minuutilleen oikeaan aikaan sovitulle lähtöpaikalle. Suorituksen arvoa nostaa merkittävästi lauantai-illan hääjuhlareissu Tampereelle, josta kapteeni esimerkillisesti riensi ajoissa Jyväskylään ja kävi vielä palattuaan joukkueen etu mielessään varmistamassa Jyväskylän yössä, että majavat ovat keräämässä voimia tuleviin koitoksiin eikä kapeaan rosteriin tule näin ennakoimattomia poisjääntejä.

Kady III on majaville tuttu vastustaja ja se tiedettiin taitavaksi, mutta ajoittain verkkaiseksi joukkueeksi. Oletuksena olikin, että tuttua aluepuolustusta pelaamalla saadaan vastustaja pidettyä pois maalipaikoilta ja tarvittavat maalit iskettyä vastaiskuista. Alkuhetkistä asti kävi kuitenkin selväksi, että vastassa oli oletettua huomattavasti sähäkämpi ja organisoidumpi joukkue. Vastustaja saikin heti pelin alussa luotua poikittaissyötöillä pari vaarallista tekopaikkaa, mutta verkkoon asti pallo ei kuitenkaan päätynyt. Maalinteon aloitti siis valkopaitainen joukkue, kun hurjan maalivireen löytänyt Matias Torkki sai pallon mielipaikalleen oikeaan laitaan, josta tarkka laukaus maalin keskelle ohi etukulmaa peittäneen veräjänvartijan ja majavat johtoon.

Valitettavasti johto ei kauaa pitänyt ja pian, ajoittain risukasaa muistuttanut, majavapato murrettiin poikittaissyötöillä ja vastustaja tasoihin. Sama kuvio toistui vielä maalinmuodossa kahteen kertaan joiden myötä Kady 2-1 ja 3-1 johtoon. Totuuden nimessä paikkoja useampaankin maaliin ja pelin tappamiseen olisi ollut, mutta Jaakko Immosen torjunnat ja vastustajan armollinen viimeistely piti majavat mukana pelissä. Annettu mahdollisuus käytettiin jälleen Matiaksen toimesta; oikea aikainen liike laitaan, syöttö haltuun, jalka vapaaksi ja pallo maaliin. Tauolle siis 3-2 lukemissa.

Tauon jälkeen tarkoitus oli nostaa prässilinjaa hieman ylemmäs ja näin vaikeuttaa vastustajan pelinrakentelua. Muutos näyttikin tuottavan tulosta. Toisen puoliajan kolmannella minuutilla tutuksi tullut kuvio toistui ja Matias toi majavat tasoihin pelin kolmannellaan Teemun syötöstä. Valitettavasti tälläkään kertaan ei maalista riittänyt iloa pitkäksi aikaan vaan aloitusta seuranneesta hyökkäyksestä vastustaja taas johtoon maalinedushässäkän ja epäonnistuneen purun päätteeksi.

Katkaisiko maali selkärangan vai loppuiko jaloista puhti, mutta toisen puoliajan loppu ei tarjonnut suuria ilonhetkiä valkopaidoille, vaan rakoillut puolustus vuoti edelleen ja vastustaja loi lukuisia tekopaikkoja, joista se käytti kaksi myös hyödykseen. Edes lopun ylivoimapeli ei tuonut lisäystä majavien maalisarakkeeseen, joten pisteet ansaitusti Kadylle lukemin 6-3 ja majavat teroittamaan kynsiään päivän toista kohtaamista varten, jossa vastassa pikkupetolauma Jämsänkoskelta.

Otteluiden välinen tauko käytettiin hyödyksi ja vastustaja skoutattiin perinpohjaisesti, jotta ensimmäisen pelin kaltaisilta yllätyksiltä vältyttäisiin. Keskittyneen analyysin jälkeen vastustajan todettiin olevan ”epämiellyttävän nopea ja tekninen” joukkue ja näin ollen hankala pideltävä. Toisaalta tulevan vastustajan maaleista valtaosan havaittiin syntyvän vastaiskuista, joten näiden eliminoiminen nostaisi merkittävästi voiton todennäköisyyttä.

Ottelu alkoikin Feeniks käsikirjoituksen mukaan ja vastustaja piti varsin vaarattoman oloisesti palloa kaukana Feeniks maalilta puolustuspelin toimiessa huomattavasti avausottelua paremmin. Peli ehtikin vanhentua vain pari minuuttia, kun Matias ”härkä” Torkki voitti keskialueen kaksinkamppailun suvereenisti ja siirsi pallon Teemu ”takatolpalle” Tikkasella joka löysi keskeltä Mikko ”Kapteeni” Piipan, jonka taidokas viimeistely vaikeasta asennosta siirsi majavat 1-0 johtoon. Maalin jälkeen peli jatkui pitkälti samalla kaavalla ja Ilves näytti varsin kesyltä, kun taas Majavat saivat lukuisien riistojen myötä maukkaita vastahyökkäyksiä. Riistoissa kunnostautuivat varsinkin Tommi Taavila sekä tehomies Matias, joille myös saatiin pelattua mainiot maalitilanteet, mutta verkkoon asti ei pallo löytänyt. ”Jos ei itse tee kaveri tekee” osoittautui jälleen paikkaansa pitäväksi ja hiukan löysän puolustamisen jälkeen vastustaja kuittasi keskustasta pelin tasoihin komealla laukauksella.

Pian maalin jälkeen harvalukuinen majavamiehistö harveni entisestään kun liian innokkaasti laukausta blokkaamaan kurottautunut majavapeluri joutui toteamaan huhtasuon maton nilkkaa vahvemmaksi ja jättämään pelin kesken. Tästä huolimatta ei pelinkuva suuresti muuttunut, vaan Feeniksin puolustus pysyi tiiviinä ja Ilmari ”maltti” Liimatainen kierrätti varmoin ottein palloa alakerrassa antaen näin arvokkaita lepohetkiä ilman vaihtomiehiä jatkaneelle majavaryhmälle. Maaleja ei kuitenkaan nähty vaan tauolle 1-1 tilanteessa.

Toisen puoliajan taktiikka oli selkeä: välttää turhia höntyilyjä, pitää paketti tiiviinä ja iskeä vastaiskuista voittomaali. Valitettavasti jakso ehti vanhentua vain vajaa kaksi minuuttia kun Ilves siirtyi 2-1 johtoon jälleen keskustaan tulleen haaston seurauksena. Pari minuuttia tästä Jaakko joutui kaivamaan pallon jälleen maalista tilanteessa 3-1. Näitä nukahdusta lukuun ottamatta peli oli hyvin majavien kontrollissa, sillä maalipaikkoja saatiin luotua ja vastustaja pidettyä pois vaarasektorista. Matias onnistuikin käyttämään tilanteen hyväkseen ja nostatti toiveita 2-3 kavennuksella. Tätä lähemmäs ei kiri kuitenkaan riittänyt vaan lopussa Ilves vielä kuittasi keskialueelta loppunumerot 2-4 tyhjään maaliin. Kaiken kaikkiaan miehekäs taistelu ilman vaihtomiehiä, joka ei valitettavasti tuonut toivottua palkintoa.

Kahteen tappioon ei voi olla missään nimessä tyytyväinen, mutta selvää on että yhdellä vaihtomiehellä annetaan liikaa tasoitusta usealla kentällä operoiville vastustajille. Majavalauman onneksi tilanteeseen voidaan reagoida tammikuun siirtoikkunan aikana ja feeniks-leiristä kantautuneiden huhujen perusteella neuvottelut ovatkin käynnissä useiden pelaajien kanssa.

KaDy III - Fs Feeniks II 6-3 (3-2)

Aika: 29.11.2015 10:00
Paikka: Jyväskylä, Huhtaharju