Array ( ) Otteluennakko: Pitkä joulutauko takana, kuuma derby edessä - Fs Feeniks

 

Otteluennakko: Pitkä joulutauko takana, kuuma derby edessä

11.01.2013

Fs Feeniks palaa yli kuukauden joulutauolta viimein viikonloppuna, jolloin rakas paikallisvastustaja Lohikosken Pallokerho haastetaan taistoon Keski-Suomen piirin herruudesta tarunhohtoisella Huhtaharjulla. Piiri onkin ollut hereillä ja faniryhmien välisten kahakoiden minimoimiseksi ottelun ajankohdaksi on asetettu sunnuntai-iltapäivä.

Ennakkotoimituksen onnistui tavoittaa eräs alkukauden mainion menestyksen suurimmista syyllisistä, aina yhtä sanavalmis Jussi "the tower" Vesanen.

Toimitus: Hei Jussi, kuinka joululomasi sujui?
Jussi: Sehän sujui oikein mainiosti. Ehti hetkeksi rauhottua ja kerätä virtaa, jotta jaksaa taas painaa hommia, niin kentällä kun kentän ulkopuolellakin.

T: Kiva kuulla, entä miten kommentoit Feeniksin syyskautta?
J: Syyskausihan oli kerrassaan huikea! Alussa oli ehkä hieman käynnistysvaikeuksia, mutta kun peli lähti rullaamaan, niin pysäyttäjää ei tuntunut löytyvän millään.

T: Totta. Henkilökohtaisesti sinulla on menossa toinen kausi organisaatiossa, tehotilastojakin katsomalla nähdään, että olet tehnyt läpilyöntisi Kakkosen eliittiin. Ovatko menestys ja hyvät tehot yllättäneet?
J:Ehkä ne vähän ovat yllättäneet (ja nousseet päähän), mutta jos katsotaan kenen kanssa olen saanut oikeastaan koko kauden toistaiseksi pelata, niin pakkohan siinä on tehoja tulla. Kuitenkin koko sarjan kliinisimpien viimeistelijöiden vierellä olen saanut toistaiseksi pelata.

T: Vieläkö on varaa parantaa?
J: Aina on varaa parantaa. Niin joukkueella kuin itsellänikin. Mutta olen aika varma, että tämän kauden paras Jussi Vesanen on jo nähty...

T: Näinköhän.. Jos vielä muistellaan menneitä niin syyskausihan päättyi ennätykselliseen voittoputkeen ja historian hienoimpaan yksittäiseen voittoon Ristiinasta. Tuliko tauko huonoon saumaan?
J: Siinä mielessä ehkä joo, että momentum oli silloin hyvin vahvasti meillä, mutta olihan se hienoa viettää taukoa hyvillä mielin voittoputkessa. Ja uskon kumminkin, että joukkue on yhtä kovassa iskussa tällä hetkellä kuin se oli ennen taukoa.

T: Niin ja voittoputken aiheuttamat leijumiset lienevät jo takana, vai mitä?
J:Toivotaan ainakin näin. Eikä kopissa ole näkynyt tauon jälkeen mitään merkkejä leijumisesta, vaan nöyrällä asenteella on reeneissä menty nytkin. Ei tässä nyt kumminkaan mitään maailmanmestaruutta sentään ole voitettu.

T: Jep, no sunnuntaina on edessä derby LPK:ta vastaan, kauden avauksessa tuli kuokkaan 7-0, onko tuosta tappiosta otettu opiksi?
J: Varmasti on otettu. Niin aneemista Feeniks-laumaa ei tulla enää tällä kaudella näkemään. Se oli kauden ensimmäinen peli eikä siinä toiminut oikein mikään, mutta nyt kaikki tuntee toisensa paljon paremmin ja toivottavasti se näkyy myös kentällä sunnuntaina. 7 maalin häviötä ei ainakaan nähdä. Se on varma!

T: Derbyyn lähdetään kutkuttavasti tasapisteissä sarjan kakkospaikalta (LPK:lla enemmän pelejä). Tekeekö sarjatilanne tästä vielä normaalia paikallisottelua suuremman matsin?
J: Ehdottomasti tekee. Paljon hienompaa peliä ei Suomessa tulevana viikonloppuna pelata. Panokset ovat suuret jo pelkästään sarjatilanteen takia ja sen lisäksi kyseessä tosiaan yksi tämän valtakunnan kovimmista paikallisotteluista. Niin ja tosiaan se kauden avauspeli on vielä tuoreessa muistissa, joten kaikki ainekset yhteen kaikkien aikojen peleistä on ehdottomasti olemassa.

T: Mihin uskot, että ottelu ratkeaa?
J: Se joukkue kumpi saa suuremman fanijoukon sunnuntana liikkeelle on varmasti vahvoilla. Niinpä olisi toivottavaa, että mahdollisimman moni Feeniks-sydämen omaava futsalin ystävä saapuisi tätä trilleriä paikan päälle katsomaan.

Tähän toivomukseen on nettitoimituksen helppo yhtyä. Sunnuntaina kaikki Huhtaharjulle mustapunaisiin sonnustautuneena!

Su 13.01 klo 14:00 Fs Feeniks - LPK @ Huhtaharjun koulu.
Paikalla toki myös kahvio. Tervetuloa!










Seuraavat sarjapelit


Pojat 2007


Pojat 2010/11