Array ( ) Pelimiesten tuhkilla, osa 1 - Fs Feeniks

 

Pelimiesten tuhkilla, osa 1

07.12.2011

Kuten pitempiaikaiset kannattajamme ja vastustajammekin varmasti muistavat, Futsalseura Feeniks ei ole syntynyt tyhjästä. Egyptiläisen legendan mukaan Feeniks-lintu (lat. phoenix) elää jotakuinkin biljardi vuotta, palaa pois kanelipuisessa nuotiossa ja syntyy uutena, nuorena vipeltäjänä.

Meidän Feeniksimme syntyi futsaljoukkue Pelimiesten tuhkasta. Pelimiehet, joka tunnettiin vuosina 2003-2005 Jyväskylän yliopiston futsal- ja jalkapallopuulaakeissa nimillä Rantaleijonat ja AC Pallopojat, ehti osallitua Palloliiton Keski-Suomen piirin futsalsarjoihin viiden kauden ajan (2005-2010). Pelimiehet voitti yliopiston futsal-mestaruuden kahdesti. Hopeasijoja tuli futsalin lisäksi myös jalkapallossa. Piirin harrastesarjassa kolmen kauden saldo oli kaksi hopeaa ja pronssi. Kakkosdivarissa pelattiin kaksi kautta Lohikosken pallokerhon alaisuudessa nimellä LPK/Pelimiehet, kunnes oli aika tuhkaantua.

Muutama voittamisen jalon taidon tunteva originaali Pelimies löytyy vielä Feeniksin riveistä, mutta moni tarunhohtoinen peluri on poistunut Huhtaharjun parkettiakin ylevimmille tantereille. Tässä haastattelusarjassa käydään kurkistamassa legendojen nykypäivän kuulumisiin.

Itseoikeutettu aloittaja juttusarjalle on vuosina 2005-08 joukkueen kapteenina toiminut hengenluoja ja epäitsekäs taistelija, jonka aikakaudella voittaminen oli rutiinia. Hyvät naiset ja herrat, Risto Sippola.









Seuraavat sarjapelit


Pojat 2007


Pojat 2010/11