Array ( ) Risto ja Hagos rutiinivoiton kulmakivinä - Fs Feeniks

 

Risto ja Hagos rutiinivoiton kulmakivinä

12.12.2016

KaDy II antoi Feeniksille odotetun sinnikkään vastuksen pyhäpäivän valssissa. Tulilintujen tekemisen taso ei yltänyt tällä kertaa lähelle parasta mahdollista Feeniksiä, mutta riittävällä rutiinisuorituksella voittajasta ei jäänyt lopulta epäselvyyttä.

Kun muu joukkue oli hieman unessa avausjaksolla, kapteeni Hagos "Varvas" Berhane osoitti johtajuuttaan alusta alkaen. Hän dominoi tapahtumia niin keskikentällä kuin ylä- ja alapäässäkin. Ensimmäisessä vaihdossaan Hagos tarjoili helpon paikan Juho "Hymyilevä jättiläinen" Vehmakselle, joka vei KaDy-poikasten puolustuksen solmuun yhdellä kosketuksella ja upotti toisella vapauttavan johto- eli tässä tapauksessa voittomaalin.

Sekavahko peli tarjosi pari pahaa paikkaa myös pikku-dynamoille. Erityisesti Feeniksin sivurajapotkujen puolustus ontui, ja maalilla vakuuttanut Risto "Iso Musta" Heikkinen sai hakea standing ovation -tason torjuntoja takakulmasta. Pelin henki olikin jäkikäteen ajateltuna se, että torjumalla yhden kahdeksasta laukauksesta Risto pelasti voiton joukkueelle, mutta torjumalla kaiken hän varmisti itselleen kauden ensimmäisen nollapelin, ja vastasi näin ykkösmaalivahtikisassa vahvasti Jaakko "Jakke" Immosen edelliseen huippupeliin.

Jakson kallistuttua loppupuoliskolle Feeniks karkasi turvalliseen johtoon. Maalit nakuttivat Joonas "Jones" Heino suoralla vaparillaan sekä Riku "Rivaldo" Martikainen ja Matias "Djorkaeff" Torkki vuorollaan kentän kuningas Hagos "1+3" Berhanen jakeluista. Hagos kommentoi omaa panostaan ottelun jälkeen vaatimattomaan sävyyn: "En mä edes tehnyt mitään kovin ihmeellistä, kun tarjoilin samaan vaihtoon tyhjät maalit kaikille ketjukavereille".

Toinen jakso oli ottelun lopputuloksen kannalta lähinnä kosmeettinen. Mutta kunniasta, nälästä, ylpeydestä ja rakkaudesta lajiin pelannut Feeniks ei antanut otteen löystyä. Vaikka tehoja ei saatu irti odotetulla tavalla, pölähti verkko vielä muutaman kerran. Kovalla intensiteetillä hyökännyt kakkosvitja palkitsi myös maestronsa, ja Hagos sai kruunata iltansa maalaamalla koko nelikon rohkean hyökkäyksen päätteeksi menettäen samalla oikean ukkovarpaansa. Pikkuhiljaa paremmin yhteen hioutunut ykköskenttäkin alkoi väläytellä mukavia kuvioita, ja lopulta Joona "Nöyrä" Nieminen niittasi odotetun osuman Jones "Johtaja" Heinon siirrosta.

KaDyn reikäpaitapeli oli melko ponnetonta, ja lopussakin maaleja iski vain Feeniks. Risto "Nolla" Heikkinen jatkoi mahti-iltaansa vapauttamalla Riku "Riquelme" Martikaisen maaliin johtaneeseen läpiajoon. Viimeisen niitin ampui Joona "Nälkäinen" Nieminen tyhjään kaappiin.

Feeniks sai näin ollen syyskierroksen varrastikkunsa täyteen erilaisia grilliherkkuja. Jotenkin vain vielä tuntuu siltä, että tikku pitäisi pyöräyttää mehevässä kastikkeessa ennen kuin painutaan sarjan kärjessä joululomalle. Näihin tunnelmiin.


Fs Feeniks - KaDy II 8-0 (4-0)

Aika: 11.12.2016 14:00
Paikka: Huhtasuon koulu


Maalit:
03:531 - 0Vehmas JuhoBerhane Hagos
12:252 - 0Heino Joonas 
13:123 - 0Martikainen RikuBerhane Hagos
19:534 - 0Torkki MatiasBerhane Hagos
  ---
27:225 - 0Berhane HagosTorkki Matias
32:246 - 0Nieminen JoonaHeino Joonas
35:227 - 0Martikainen RikuHeikkinen Risto
38:428 - 0Nieminen JoonaKukko Tuomas


Kokoonpano:
#31Heikkinen RistoMaalivahti
#6Berhane HagosPelaaja
#7Kauppinen ToniPelaaja
#13Kukko TuomasPelaaja
#12Martikainen RikuPelaaja
#69Nieminen JoonaPelaaja
#3Torkki MatiasPelaaja
#88Vehmas JuhoPelaaja
#2Heino JoonasPelaaja-valmentaja


Seuraavat sarjapelit


Pojat 2007


Pojat 2010/11