Array ( ) Samppanjaa ja vaahtokarkkeja - Fs Feeniks

 

Samppanjaa ja vaahtokarkkeja

12.02.2017

Feeniks poksautti kolmen voitottoman ottelun putkensa poikki komeasti sarjan kärkiottelussa Joutsenon Ryökäleitä vastaan. Voitto päätti samalla sijaisvalmentaja Deko "Toninho" Kauppisen haastavan pestin kelvolliseen saldoon 2-1-2. Iltapelinsä Dynamoa vastaan voittanut Ryökäleet sekä Feeniks ja JKV jatkavat kahdelle viimeiselle peliviikolle tasaisena kolmen rintamana jaetulla ykköspaikalla.

Sunnuntain taisto oli draamankaareltaan mainio trilleri. Kurinalaiseen puolustukseen ja harppunaiskuihin erikoistunut Feeniks sai vastaansa niin ikään kurinalaiseen puolustukseen ja pitkiin pivottien jalkaan pelattuihin pystysyöttöihin pelikirjansa perustaneen Ryökäle-lauman. Kun kaksi ukkometsoa olivat aikansa uhitelleet toisiaan, aloitti Ryökäleet tuloksen tekemisen. Anssi Kivistö tarjoili, ja Tuomas Tervo liukui pallon ohi voimattoman Risto "Ikämies" Heikkisen. Kylmä suihku lorahti Feeniks-sortsiin, kun kärki-Ryökäle Olli Hätönen muilutti kuulan toisen kerran kippoon. Osuma upposi etunurkkaan kuvitteelliselta kulmalipulta. Feeniksin onnistui päästä avausjaksolla paremmille paikoille, mutta viimeistelyt paukkuivat ainoastaan päätyseinille.

Tauko ja taktinen tvisti toi tarvittavan muutoksen tehoihin. Omalle paikalleen laidalle pudotettu Ville "Vaahtis" Vaahtoluoto osui ensin Riku "Maradona" Martikaisen jakelusta. Toisen maalinsa Ville viimeisteli maltilla Lasse "Lani" Nikulaisen kanssa hyvin pelatusta 2v1-hyökkäyksestä. Tasoihin nousu kasvatti jatkuvasti painetta Ryökäleiden alakerrassa, ja vieraat pakotettiin neljään rikkeeseen minuutin välein. Seurauksena Joona "Jonne" Nieminen pääsi kokeilemaan kympiltä Ryökäleitten Jani Loijaksen refleksejä. Ne olivat valitettavasti kunnossa. Seuraavien minuuttien aikana molemmissa päissä nähtiin mukavia maalipaikkoja, mutta ratkaisut kilpistyivät maalivahtien hyppysiin ja maalipuihin.

Ville oli kuitenkin päättänyt nousta namuttelemalla joukkueensa sankariksi. Kun rauta oli kuumaa, mies takoi puhtaan hattutemppunsa lähes kulmalipun tuntumasta ikään kuin kostoksi. Uroteko oli niin valtaisa, että pitkään spekuloitu paita #11:n jäädytys alkaa olla selviö ja vain ajan kysymys. Feeniksin tuleekin enää pikaisesti päättää, pannaanko Villen vasen jalka, tuo myyttinen kansallisaarre, täytettynä seinälle seuratalon takan päälle heti vai vasta kauden päätyttyä.

Feeniks pääsi kokeilemaan toisenkin kympin, mutta Loijas jatkoi vahvoja otteitaan Deko Kauppista vastaan. Reboundikin jäi jälleen Ryökäleille, joten vieraat pääsivät juonimaan aikalisäänsä vain yhden maalin perässä. Feeniks puolusti otteen herpaantumatta juuri lainkaan aina viimeiselle puoliminuuttiselle. Silloin draaman kaari oli jopa katketa pingotuksessaan, kun Hagos "Barbaari" Berhane blokkasi boksissa Ryökäle-vedon uhrautuvasti nenällään. Nenäkkäästä tempusta tuomittiin yllättäen pilkku, jota asettui ampumaan Feeniks-kassari Risto "Yökyöpeli" Heikkistä aiemmin jujuttanut Olli Hätönen. Risto aavisti pilkun oikein, torjui pallon päädystä yli, ja kulman jälkeisestä vastaiskusta Lasse "Laser" Nikulainen lirutti pallon tyhjään pömpeliin.

Voitto oli selviö, ja kolme peliä ennen sarjan päätöstä kaikki ratkaisun avaimet, punaiset langat ja fläppitaulut on ilo luovuttaa maahan palaavalle päävalmentaja Joonas "Dr. Jones" Heinolle.


Fs Feeniks - Ry�k�leet 4-2 (0-2)

Aika: 12.02.2017 14:00
Paikka: Huhtasuon koulu


Maalit:
09:280 - 1Tuomas TervoAnssi Kivistö
13:210 - 2Olli HätönenJani Rikka
  ---
22:561 - 2Vaahtoluoto VilleMartikainen Riku
27:302 - 2Vaahtoluoto VilleNikulainen Lasse
34:333 - 2Vaahtoluoto VilleMartikainen Riku
39:574 - 2Nikulainen Lasse 


Kokoonpano:
#31Heikkinen RistoMaalivahti
#6Berhane HagosPelaaja
#89Heinäaho MisoPelaaja
#7Kauppinen ToniPelaaja
#13Kukko TuomasPelaaja
#12Martikainen RikuPelaaja
#69Nieminen JoonaPelaaja
#3Torkki MatiasPelaaja
#11Vaahtoluoto VillePelaaja
#10Nikulainen LassePelaaja-valmentaja


Seuraavat sarjapelit


Pojat 2007


Pojat 2010/11