Array ( ) Tuplapeleistä tulossa turmio tai täyttymys - Fs Feeniks

 

Tuplapeleistä tulossa turmio tai täyttymys

16.02.2017

Enää kaksi viikonloppua on jäljellä alueellisen futsal-Kakkosen tiivistä sesonkia. Suuria ratkaisuja nähdään mitä todennäköisimmin jo tulevan viikonlopun viiden ottelun myötä. Mestaruusralli lipesi viime kierroksilla käytännössä niin Hukka-Pallolta kuin hyvää kiriä rakentaneelta Riverballilta. Molemmilla on toki mahdollisuus kivuta kärkeen, mutta piikkipaikan pitäminen vaatisi äärimmäistä kompurointia koko kärkinelikolta. Ryökäleet tai LiPa saattaa saada kunnian johtaa sarjaa päätöspäivän kalkkiviivoille asti, mutta suurimmat valtit lienevät tärkeät voitot viime kierroksella kaapanneiden Feeniksin ja suosikkivihollisensa JKV:n hihoissa.

Feeniks pelaa tulevana lauantaina kotona sarjan alussa loistanutta Hukka-Palloa vastaan. Hukka-Pallo on ollut viime otteluissaan melko alavireinen ja saapuu Palokkaan kolmen pelin tappioränniapina harteillaan. Johtotähti Klimov tekeekin taatusti kaikkensa kääntääkseen varkautelaiskanootin viime hetkillä takaisin myötävirtaan. Feeniksillä on sen sijaan ollut hyvä vipinä Kuopion pohjakosketuksen jälkeen. Äärimmäisen tärkeät nousut peräkkäisissä kotipeleissä Riveriä ja Ryökäleitä vastaan toivat neljä sarjapistettä ja pitivät unelman yllä. Positiivisinta kehitystä on ollut huomattava petraus puolustuspelissä: kahden kotiottelun päästetyt maalit (1 ja 2) alkavat olla jälleen sillä tasolla, jolla voitetaan pelejä. Toisaalta hyökkäyksessä tarvittaisiin ketsuppipullojen ravistelua. Ville "Vadelmavene" Vaahtoluoto väläytteli Ryökäleitä vastaan, mutta voittoa mieliäkseen tarvitsee Feeniks lauantaina laajempaa onnistujarintamaa.

Sunnuntaille vastus kovenee entisestään. Edessä on ennakolta ajatellen sarjan potentiaalinen finaali, jossa joko JKV tai Feeniks harppaa käytännössä tavoittamattoman jättiläisaskeleen kohti glooriaa. JKV aloitti takellellen, mutta kauppislaisten kevätvire on ollut suorastaan huikea. Joensuusta tarttui mukaan vain piste, mutta muut joukkueet ovat vuorollaan laonneet "monokkeli-machojen" jalkoihin. Syksyn keskinäisessä matsissa Feeniks karkasi kakkosjaksolla selkeään voittoon, mutta ottelu oli pitkään tasainen. Tasaisen rosoinen on tulossa myös tästä kohtaamisesta, jonka voi ratkaista yksittäinen kummallinen pomppu, kyseenalainen tuomio tai taktinen oivallus. Viimeisimmässä vaakakuppi kääntyy Feeniksille, sillä Joonas "Tohtori" Heino on palannut vinkkaamaan miehistölleen oivalluksia Feeniks-pelikirjansa sivuilta.

Molemmat pelit pelataan Palokan koululla: Hukka-Pallo La 18.2. kello 14 ja JKV Su 19.2. kello 13 alkaen. Tervetuloa kannustamaan tulilinnut kauan odotettuun sarjavoittoon!

Seuraavat sarjapelit


Pojat 2007


Pojat 2010/11