Array ( ) Uusi päävalmentaja allekirjoitti sopimuksen - Fs Feeniks

 

Uusi päävalmentaja allekirjoitti sopimuksen

30.08.2017

Feeniksin edustusjoukkue vaihtaa valmentajaa. Lokakuun 24. päivä 2014 kello 22:45 alkanut Joonas "Jones" Heinon aikakausi päättyi, kun päävalmentajan sopimus purettiin yhteisymmärryksessä toukokuun lopussa. Jonesin kunniakkaan uran ansioiksi Feeniks-ruorissa jäi (ainakin toistaiseksi) kolmen kauden aikana alueellisen Kakkosen sijat 2., 5. ja 3. sisältäen kaksi katkeraa sarjavoiton karkaamista kalkkiviivoilla. Näillä näytöillä miehelle aukesi paikka valmentaa korkeammalla sarjatasolla.

Uutta verta on haettu nousukauden jatkuvuuden takaamiseksi läheltä. Elokuun 15. päivä vihdoin tärppäsi, kun Lasse Nikulainen veti nimensä 1+2 -vuotiseen pahviin. Lassen tekemisen älykkyys treeneissä ja peleissä sekä nuoresta iästä huolimatta hankittu mittava kokemus futsal-parketeilta puolsivat seurajohdon valintaa useiden haastattelujen jälkeen. Puheenjohtaja ja urheilutoimenjohtaja Paavo Komppa hehkuttaa uutta diiliä vuolaasti: "Olen erittäin tyytyväinen valmentajasopimuksesta ja siitä, että tulokseen kykenemätön J. Heino saatiin ulostettua lohareihin oppimaan menestystä", Komppa linjaa. Feeniks Akatemian johtaja Tuomas Kukko toppuuttelee intoa tuttuun tapaansa: "Mutta ei tässä mitään pesää kannata alkaa rakentaa. Mies vaihtuu heti, jos menestys ei miellytä", kuuluu seuran lyhyen tiedotteen inhorealistinen loppukaneetti.

Lassen pelikirjaa ei tietenkään lähdetä julkisesti selaamaan, mutta sen verran voidaan vilkaista, että kansilehdelle musta-punaisella silkkinauhalla kirjailtuun kolmen pääprinsiipin listaan mahtuvat mystiset avainsanat tila, temppu ja pallo. "Tärkeintä elämässä on kolmikohtaiset listat", toteaa uusi käskyttäjä virnuillen fläppitaulunsa alta.

Lassen hyppysiinsä saama miehistö on vielä lievässä käymistilassa, ja käymistila voi pahentua sykleittäin aina kohti viikonloppuja. Pelaajasopimuksia on nyt noin avaus-yhdeksikön verran. Varmoja poisjääntejä viime kauden edustuksen ringistä ovat ainakin Hagos "Juudas" Berhane (LPK), Joonas "Juudas" Heino (LPK), Tuomas "Riippakivi" Kukko (välivuosi), Joona "Kulmakivi" Nieminen (Tampere), Tommi "Rumpali" Taavila (Imatra) ja Juho "Basisti" Vehmas (Helsinki). Try-out-mahdollisuudesta kiinnostuneet pelaajat voivat ottaa yhteyttä seuran toimistoon tai suoraan valmennukseen. Rivi isoja saappaita on taas täytettäviksi.

Seuraavat sarjapelit


Pojat 2007


Pojat 2010/11