Array ( ) Viikonlopun agendalla pistevarkaus - Fs Feeniks

 

Viikonlopun agendalla pistevarkaus

02.12.2016

Aloitetaan tulevan viikonlopun tuplaennakko arvoituksella. Mikä seuraavista ei kuulu Feeniksin viikonloppuun: luvaton käyttöönotto, Varkaus vai ryöstö?

Mennään asiaan sillä aikaa, kun hitaammat vielä miettivät. Feeniksin edustusjoukkue hakee lauantaina jatkoa huikeasti alkaneelle kaudelleen. Voittoputkea yritetään venyttää yhdessä talven hankalimmista kohteista, nimittäin Varkauden liikuntatalolla Hukka-Pallon vieraana. Tämän ja viime kauden kymmenessä pelatussa kotiottelussaan HuPa on menettänyt pisteitä vain kahdesti - hävitessään nyt Ykkösessä porskuttavalle LPK:lle sekä pelattuaan viime kauden avauksen tasan Feeniksin kanssa. Hukka-Pallo on ajanut sisään timanttisen ykkösketjunsa tueksi lauman nuoria pikkuhukkia, jotka päässevät piipahtamaan kentällä myös Feeniksiä vastaan.

Feeniksin reissukunto on toistaiseksi arvoitus. Viime vuonna kolmesta matkapelistä HuPa-tasurin lisäksi saatiin pisteet heittopussiksi jääneeltä PoPSilta. Tällä kaudella takana on vasta kotiavaus ja ensimmäinen lukuisista Jyväskylän jäsentenvälisistä väännöistä. Murskavoitto JKV-derbystä antaa kuitenkin osviittaa siitä, että ainakin ratkaisuvoimaa pitäisi riittää aivan uudella tavalla. Kippari Hagos "Pyöveli" Berhane on onnistunut lietsomaan miehistönsä verenhimoiseen teurastusmoodiin, eikä pisteryöstöä voida pitää mahdottomuutena.

Ryöstöryhmä Varkauteen on suunniteltu ujutettavaksi kahteen pienehköön henkilöliikennekäyttöön rekisteröityyn ajoneuvoon. Kokoonpano tulee siis olemaan kapeampi kuin aiemmin. Muun muassa ykköskentän tehoniilo Deko "Toninho" Kauppisen työkiireet estävät reissuun lähdön. Mies itse on luottavainen joukkueen iskukykyyn poisjäänneistä huolimatta. "Viikonlopun peleihin saadaan hyvä nippu, vaikka en itse pääsekään mukaan", Deko lohduttaa.

Reissun jälkeen peitset on puhdistettava pikaisesti, sillä jo sunnuntaina vastassa on kiiltävin kilvin puolustautuva Liikunnan Riemun reserviläisryhmä. Riemu/2:n alkukauteen on mahtunut heille totuttuun tapaan harmillisen niukkoja tappioita, mutta pelillisesti (esimerkiksi juuri Varkaudessa) joukkue on osoittanut olevansa äärimmäisen lähellä sarjan terävimmän kärjen tasoa.

Feeniksin tuskin tarvitsee säästellä Varkaudessa mitään sunnuntaille, sillä ryhmä on harjoitellut hyvin, eikä fyysisesti haastavan lajinomaisen liikehdinnän harjoittaminen kahtena peräkkäispäivänä pitäisi olla ongelma. Deko Kauppinen ennustaa kahta nälkäistä esitystä ja sitä myöten myös tulosta. "Edellisissä peleissä on ollut hyvä asenne ja haluttu voittaa pelit, joten kuusi pistettä ei ole mahdottomuus", Deko linjaa viikonlopun tavoitetta. Virnuillen hän heittää faneille tärpin: "Mielenkiinnolla odotan ykköskentän pistetehtailua, kun nyt kentällä on vanhempi mestari antamassa kulmapotkuja".

Sunnuntain fyysinen salisamba tarjoillaan parketin sijasta Palokan koulun muovimatolla, jossa pyhäaamun esiotteluna kello 11-12 pelataan E-junnujen Feeniks - Komeetat. Tervetuloa kannustamaan Feeniks voittoihin.


Seuraavat sarjapelit


Pojat 2007


Pojat 2010/11