Array ( ) Feeniks-nuoria aluejoukkueleirille - Fs Feeniks

 

Feeniks-nuoria aluejoukkueleirille

09.04.2024

Kaksi Fs Feeniksin U17-pelaajaa on valittu Palloliiton Itäisen alueen ja Pirkanmaan yhteiseen aluejoukkueeseen huhtikuun lopun valtakunnalliseen Eerikkilän-leiritykseen. Aluejoukkuetoiminta on osa kevään 2025 EM-karsintoihin valmistautuvan U19-maajoukkueen pelaajapolkua.

Feeniksistä oli leirityksen alkuvaiheessa kahdella itäisen alueen sisäisellä leirillä mukana kaikkiaan 11 pelaajaa. Kolmannelle, idän ja Pirkanmaan yhteiselle leirille, kutsuttiin neljä pelaajaa. Neljästä mukana olleesta pelaajastamme aluejoukkueeseen nimettiin Lauri "Late" Haapamäki ja Aleksi "Hämis" Hämäläinen. Lisäksi Mauno "Manu" Mortensen ja Naattan "Nathan" Paukkunen nimettiin varapelaajiksi ryhmään. Kaikki neljä pelasivat päättyneen kauden Feeniksin U17-joukkueessa P17 Futsal Liigaa.

Säynätsalon Riennon kasvatti Late ja Komeetat-kasvatti Manu pelasivat päättyneellä kaudella toista kauttaan Feeniksissä ollen sekä U17- että miesten joukkueen luottopelaajia, yleensä laitapelaajaparina samassa kentällisessä. Late kävi auttamassa myös Muuramen Yrityksen P17 Ykkösen joukkuetta.

Komeetat-kasvatti Nathan ja Laukaan Team LKP:ssä sekä JJK-junioreissa U13-tasolle asti futsalissa taituroinut Hämis debytoivat menneellä kaudella Feeniks-organisaatiossa laitapelaajina vaikuttavin tehoin. Nopeajalkainen Nathan tikkasi kauden aikana myös miesten joukkueessa.

Muista seuroista aluejoukkueessa on yhteensä 12 pelaajaa: Akaa Futsalista ja JoSePasta kolme kummastakin, kaksi pelaajaa Tampereen Ilveksestä ja KaDysta sekä yksi HoDysta ja FC Kangasalasta.

-Kahden pelaajan saaminen alueleirityksen valtakunnalliseen vaiheeseen on jo mahtava palkinto, josta koko joukkue, seuravalmennus ja yhdessä treenannut miesten treenirinki saa olla ylpeitä. Hienoa nähdä, ettei ole saatu meiän alasarjaseuran kelvottomalla puuhastelulla pilattua näitä lahjakkaita poikia, virnistää Feeniks Akatemian rehtori Tuomas Kukko.

Aluejoukkue kohtaa Eerikkilässä kolme muuta joukkuetta, jotka ovat: Eteläinen alue, Lounainen alue+Kanta-Hämeen maakunta ja Pohjoinen alue+Pohjanmaa. Mukana on kahdesta ikäluokasta (s. 2006-07) yhteensä noin 56 Suomen kovinta pelaajaa. Kilpailu tulee olemaan tiukkaa, ja nähtäväksi jää, saadaanko mainittujen ja muiden nuorten pelaajiemme kehityksen myötä ihailla seuran edustusta tulevaisuudessa jopa maajoukkuetasolla.

Onnittelut valituille ja varalle valituille pelaajille ja heidän futsalin kasvattiseurojensa sekä nykyisten jalkapalloseurojensa (Late ja Hämis: JJK-j, Nathan ja Manu: Komeetat) valmentajille ja muille taustavoimille loistavasta työstä pelaajien eteen!

Seuraavat sarjapelit


Pojat 2007


Pojat 2010/11