Isänpäivän moraaliton matsi

20.11.2017

Kauden toinen peli pelattiin jälleen Huhtasuolla ja vieraiksi saapui WJK Varkaudesta. Isänpäivän illassa nähtiin sumeilematon kamppailu elämästä ja kuolemasta, olihan tarjolla jo vahvan oloinen kiinnitys mestaruuteen seitsemän joukkueen sarjassa. Kymmenien momentumien vaihdosten ja lukuisten hikikarpaloiden jälkeen taululla seisoivat luvut 6-6 ja sarjan voimatasapainot säilyisivät kutkuttavina. Paikalle oli saapunut laatuaikaa viettämään ja omiaan kannattamaan myös Kukkojen perhe Palokasta. Isä-Kukko huokaisi pelin päätyttyä: "On se vain hurjaa tämä lajikehitys ja evoluutio, pelistä on tullut valtaisan nopeaa, melkeinpä kuin tennistä seuraisi. Omien aktiivivuosieni aikana hyökkäykset rakenneltiin rauhassa ja niille pyrittiin löytämään oikeutus. Ei vain suinpäin sännätty kohti vastustajan kitaa.". "Toisaalta käyhän tämä valtaisasta viihteestä, lapsenikin ovat alkaneet pitämään videopelejä tylsinä ja hidastempoisina löydettyään Feeniksin matsit". "Silti peräänkuuluttaisin enemmän pelin hiljaista filosofiaa sekä etiikkaa, joka välillä tuntuu unohtuneen".

Vaikea on en√§√§ paremmin kiteytt√§√§ n√§hty√§ peli√§, sen verran hurja ja moraaliton futsaltaisto n√§htiin. T√§st√§ kertovat my√∂s rikemerkinn√§t, jotka feeniksill√§ t√§yttyiv√§t molemmilla puoliajoilla hyviss√§ ajoin. Heti enimm√§isess√§ vaihdossa uusi mies Joonas "Kosken Hakki" Hakkarainen v√§l√§ytti osaamistaan ja sijoitti pallon alakulmaan liki mahdottomasta paikasta, Riku Martikaisen huutaessa paremmalta paikalta naama punaisena: "SY√ĖT√Ą!, SY√ĖT√Ą!". Noh, maali mik√§ maali, tuumivat kaverukset sovintoa tehden, kun palloa vietiin keskiympyr√§√§n. Peli sai Feeniksin kannalta hyv√§t raiteet aikaisen osuman johdosta ja pari napsua juonikkaampaa oli is√§ntien peli vieraitaan. Parivaljakko Martikainen ja Luoma olivat erityisen ahnealla p√§√§ll√§ ja k√§p√§l√∂iv√§t tavalla tai toisella jokaista Feeniksin kuudesta osumasta. Liek√∂ pojilla ollut vanha uskomus mieless√§√§n: "Jos is√§np√§iv√§n√§ osuu, on se √§itienp√§iv√§n√§kin mahdollista". Ykk√∂skentt√§ takoi maaleja tasaiseen tahtiin, noin nelj√§n ja puolen minuutin v√§lein ja taukoa l√§hdettiin viett√§m√§√§n lukemista 4-1. Kaikki olivat tyytyv√§isi√§.

Aivan liian tyytyväisiä. Vieraat tulivat toiselle puoliajalle, kuin ärsytetty saukko ja kotijoukkueen pelaajien fokus oli jo illan urheiluruudussa. Vastustaja oli ottanut ensimmäisestä puoliajasta opikseen ja hionut pelikirjaansa suoraviivaisemmaksi. Syöttö haettiin keskelle keskelle ja siitä lähdettiin rakentamaan. Näin yksinkertaista pelikirjaa valmentaja Lasse "EOM" Nikulainen ei ollut odottanut ja momentumi kääntyi vastustajalle. Vastustajalta esiin nousi erityisesti Alvari Puustinen, jonka vähäeleinen, elegantti pelityyli oli myrkkyä kiemuraisiin koukeroihin tottuneille feeniksläisille. Kesätauolla oli pidetty sittenkin liian monet taitoluistelu-treenit hippoksen harkkahallissa, joilla valmentaja Nikulaisen mukaan löytyisi luovuus talven koitoksiin. Peli kaventui uhkaavasti ja uusi mies Sami "Kosken Läde" Laaksonen teki pian järkyttävän havainnon ja huudahti: "Ne on kovakuntosempia ku me!". Vastustaja kuuli tämän, haistoi veren ja painoi entistä hanakammin päälle.

Lassen ei auttanut, kuin ottaa aikalisä, vaikka yhdessä oli sovittu, että tässä pelissä niitä säästeltäisiin myöhempiin peleihin käytettäväksi (uusin liiton sääntömuutos mahdollistaa tämän). Aikalisä kului ja kellään ei tuntunut olevan uskallusta aukaista suutaan, kunnes 47 sekunnin kohdalla varjoista kuului varma ja rauhallinen ääni: "Meillä ei oo pojat mitään hätää, rikotaan vähän lisää". Puhuja oli Juhani Ojanen. Se tepsi ja jo varmalta näyttänyt sulaminen vaihtui orastavaksi toivoksi. Peli sähköistyi ja momentumit alkoivat vaihdella valtaisalla tahdlla katsojien pidellessä hatuistaan kiinni. Luoma täräytti 5-3:een, Muruvirta kavensi 5-4:ään, Ruippo rankaisi 5-5:een, ...6-5, 6-6!! Tultiin pelin viimeiselle minuutille ja jälleen kuuluu Kosken Läden pettävä ääni: "Meillä on virheet täynnä, nyt ei saa rikkoo!". Noin kaksi sekuntia myöhemmin kotijoukkueen Jonne Åkerla törmää vastustajan hyökkääjään rynnätessään varmistamaan oman maalin edustaa "kaiken varalta". Pallo kympille ja rankkarispesialistina tunnettu Immosen Jakke maalille. Tarjolla olisi sankarin viittaa ja lukuisten naiskatsojien ihailevat katseet. Vaihtoehtoisesti tarjolla oli juuttuminen sarjan pohjamutiin. Vaan kuinkas sitten kävikään, sen pääset lukemaan ensi viikon raportista.

Fs Feeniks - WJK Futsal 6-6 (4-1)

Aika: 12.11.2017 18:45
Paikka: Huhtasuo


Maalit:
00:461 - 0Hakkarainen JoonasLuoma Oskari
05:452 - 0Martikainen RikuLuoma Oskari
09:232 - 1Topias MäkiAlvari Puustinen
14:573 - 1Martikainen RikuLuoma Oskari
18:444 - 1Luoma OskariImmonen Jaakko
  ---
24:224 - 2Alvari PuustinenTopias Mäki
24:464 - 3Alvari PuustinenTuomas Venäläinen
26:185 - 3Luoma OskariMartikainen Riku
27:155 - 4Juuso MuruvirtaAlvari Puustinen
31:125 - 5Robert RuippoTuomas Venäläinen
33:126 - 5Luoma OskariMartikainen Riku
35:526 - 6Alvari PuustinenJuuso Muruvirta


Kokoonpano:
#1Immonen JaakkoMaalivahti
#11√Ökerla JonnePelaaja
Hakkarainen JoonasPelaaja
Laaksonen SamiPelaaja
#7Laaksonen VillePelaaja
#13Luoma OskariPelaaja
#12Martikainen RikuPelaaja
#14Ojanen JuhaniPelaaja
#2Santala Otto-EetiPelaaja
#3Torkki MatiasPelaaja