Array ( ) Ojanen ja majavapato olivat voiton numerokoodeja - Fs Feeniks

 

Ojanen ja majavapato olivat voiton numerokoodeja

20.11.2017

Feeniksin kokemus ja voima riitti juuri ja juuri täyteen pistepottiin Monnarin lauantaimittelössä KaDy II :sta vastaan. Ottelu toimi myös väliaikashowna naapurissa Hipposhallilla pelatun KaDy-cupin junioreille.

Vielä alkuviikosta Feeniksin lähtökohdat vaikuttivat lukuisten “OUT”-statuksella seilanneen pelurin myötä hyvin yksinkertaiselta: yksi kenttä, yksi maalivahti ja yksi valmentaja. Päävalmentaja Nikulaisen oli siis aika pirauttaa pikainen puhelu kakkosjoukkueen koutsi Ilmari “Lukija” Liimataiselle, joka sitten rakensi edustuksen näytönpaikkaa kielipitkällä odottaneista konkareista kakkoskentän muotoon: Itse Liimatainen, Paavo “Pullo” Komppa, Sami “Kuuden vuoden tauko” Erola ja Kanki “Kanki” Kankainen. Lopulta kokoonpanoa täydensi vielä kesän alavartalovammasta pikkuhiljaa kuntoutuva Antti “Kenkä” Kaipainen.

Majavamörssärit rakensivatkin sellaisen padon, ettei KaDyn pojilla maalintekosektorille ollut asiaa ensimmäisellä puoliskolla. Muutaman ikävän kudin he saivat kuitenkin runnottua padon läpi, mutta maalilla Jaakko “Wätsäpp” Immonen torjui ne tunturin varmasti väljemmille vesille.

Maalitehtailusta huolehti pääasiassa Feeniksin ykköskenttä ja erityisesti hurjassa lennossa joka puolella kenttää vipeltänyt Jussi “Drive In” Ojanen. Hän puolusti ja riisti pallon ensin omalla puoliskolla ja vapautti läpiajoon Joonas “Kevyt-Gustavo” Hakkaraisen, joka sijoitti pallon tarkasti alakulmaan. Viisi minuuttia myöhemmin Ojanen katkaisi hyökkäyspäässä KaDy:n sivurajan jälkeisen poikittaissyötön ja tarjoili Oskari “Tölkki” Luomalle sellaisen paikan, josta hänellä ei ole tapana erehtyä.

Näitä ennen Komppa oli jo esitellyt sonnimaista lähtönopeuttaan ja omassa päässä pallon riiston jälkeen heitti kilpajuoksupallon laitaa pitkin. Tässä kisassa KaDylaiset joutuivat tyytymään sijoihin 2 ja 3. KaDy:n maalilla Jori Sirniö tuli kuitenkin oivasti vastaan ja sai ajettua Kompan laitaan päätyrajalle. Tilanne näytti olevan jo ohi, mutta kun kyseessä on Komppa, mikään ei koskaan ole ohi. Hän tuuttasi pallon vielä miinuskulmasta maalille palaavan Sirniön kautta sisään.

Toisen jakson Feeniks aloitti räväkästi ja tällä kertaa päivän ykköstähti Ojanen pääsi itse tuikkaamaan pallon sisään Hakkaraisen passista. Tässä 0-4 tilanteessa Feeniksin takissa oli jo aukeilemisen merkkejä. Takin napit alkoivat kuitenkin menemään takaisin kiinni heti sen jälkeen kun KaDy oli vastannut minuutin sisään kolmella salamamaalilla. Tauolla uusiutunut kakkoskenttäkin sai ensimmäisen vaihdon padon valuviat korjattua ja peli oli tästä eteenpäin puolustustaistelua puolin ja toisin. Sisään tullut Kaipainen pääsi pari kertaa hyvältä paikalta kohdistamaan lainatossujensa tähtäysmekanismia, muttei päässyt tällä kertaa tolppaa lähemmäksi maalia. Feeniksin verkkotoimitus odottaa edelleen, että Antti tulisi itse kertomaan, missä hänen omat varatossujen varatossut olivat pelipäivänä.

Kolme minuutti ennen päätöstä KaDy alkoi jauhamaan sinnikkäästi ylivoimaa, mutta aukkoja Feeniksin puolustuksesta ei löytynyt miltään laidalta. Pitkää vaihtoa kärkipuolustajana raatanut Luoma alkoi lopulta viimeisellä minuutilla kyllästyä puolustamiseen, nappasi pallon itsellen ja sijoitti tyhjään häkkiin. Aivan lopuksi Luoma vielä viihdytti junioripitoista yleisöä puskemalla pallon Monnarin kattoon samalla kun summeri varmisti, että kolme pistettä kilahtaa Feeniksin kassaan.

Naapuriareenan KaDy-cupin voiton vei lopulta Pyry-07. Feeniks lähettää onnittelut Nokian suuntaan!


Valmentajan sana

Vanhan kansan mukaan viikot eivät ole veljeksiä, mutta viimeisten pelien aikana FS Feeniks on parhaansa mukaan kentällä pyrkinyt osoittamaan kansanviisauden vääräksi hoitamalla kolmen maalin johdon puoliajalle, jonka jälkeen aktiivisten pallostaluopumisten ja ovelien harhasyöttöjen kautta tilanne on pyritty ryssimään mahdollisimman tehokkaasti. Kansa (ei Tapani) kuitenkin on sanonnoissaan Feeniksi onneksi oikeassa, sillä siinä missä reilun viikon takainen Luoman keskinkertainen kuuden pisteen ilta ei WJK:ta vastaan riittänyt kuin tasapeliin, niin KaDy II ei päässyt missään vaiheessa rinnalle, vaan edellispelin penkkikomennuksella nälkiinnytetyn Jussi “tuplajuusto” Ojasen pistenikkarointi toi menneenä viikonloppuna lopulta voiton.

Koska joukkueen valmennustaidot eivät ole kaksiset pyritään puoliajan koppimodiin jäämistä välttämään ensisijaisesti poliittisin keinoin; Feeniks pyrkii jatkossa painostamaan tuomareita ja vastustajajoukkuetta taipumaan vain minuutin mittaiseen taukoon puoliajalla. Lisäksi hevosurheilusta ja Feeniksin hyökkäyspelaamisesta tuttu “laput silmillä”-efekti pyritään ulottamaan myös tulostaulun puoliaikamerkintään, jotta kroonistunut toisen puoliajan kammo saadaan kuriin. Yksi mahdollinen keino on myös harjoituksissa istuttaa pelaajat kesken vuoron kymmeneksi minuutiksi pukukoppiin ja jatkaa treenejä sen jälkeen uudestaan. Kuten jokainen koski syntyy pienistä puroista, voidaan tämän kaltaisilla pienillä nikseillä pitkässä juoksussa saavuttaa isoja parannuksia tuloksissa.


KaDy II - Fs Feeniks 3-5 (0-3)

Aika: 18.11.2017 11:30
Paikka: Monnari


Maalit:
09:000 - 1Oma Maali 
10:000 - 2Hakkarainen JoonasOjanen Juhani
16:000 - 3Luoma OskariOjanen Juhani
  ---
21:000 - 4Ojanen JuhaniHakkarainen Joonas
21:001 - 4VastustajaVastustaja
22:002 - 4VastustajaVastustaja
22:003 - 4VastustajaVastustaja
40:003 - 5Luoma OskariHakkarainen Joonas


Kokoonpano:
#1Immonen JaakkoMaalivahti
#14Erola SamiPelaaja
Hakkarainen JoonasPelaaja
#11Kaipainen AnttiPelaaja
Kankainen JoniPelaaja
#16Liimatainen IlmariPelaaja
#5Lindfors OnniPelaaja
#13Luoma OskariPelaaja
#14Ojanen JuhaniPelaaja
Komppa PaavoPelaaja-valmentaja
#10Nikulainen LassePelaaja-valmentaja


Seuraavat sarjapelit


Pojat 2007


Pojat 2010/11