Array ( ) Kilpakausi tuoksuu jo - training camp huipentuu - Fs Feeniks

 

Kilpakausi tuoksuu jo - training camp huipentuu

07.10.2014

Futsalseura Feeniksin sarjakausi lähestyy uhkaavasti. Alustavan otteluohjelman mukaan alueellisen Kakkosen avausmatseihin on enää alle neljä viikkoa. Edustusjoukkue aloittanee näet kautensa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna, ja vieläpä idän tuplapeleillä PoPSia ja Riverballin reservejä vastaan. Kakkosjoukkue Salimajavatkin korkannevat kautensa marras-joulukuun taitteessa. Feeniks julkaisee otteluohjelmat tässä portaalissa niiden vahvistuttua.

Feeniksin treenivahvuus on kohentunut huomattavasti syksyn edetessä. Kuukauden takaiset 2v2-pienpelimiehistöt ovat historiaa, ja harjoituksissa on mitelty jopa yli neljän kentällisen voimin. Syyskaudella harjoituksia vetänyt Paavo "Paulinho" Komppa herää tähänkin harjoituskauden aamuun tyytyväisenä taktiikkataulunsa päältä. "Pre-Season on sujunut suunnitelmien mukaan: juoksuharjoitusten progressio on tuottanut odotuksen mukaisia tuloksia ja vanhoja sekä uusia pelaajia on liittynyt mukaan harjoituksiin aikataulun mukaisesti. Hienoa myös nähdä, että Feeniks on selvästi kuumin joukkue Keski-Suomen piirisarjoissa: kyselijöitä joukkueeseen tapaa edelleen lähes päivittäin" Komppa myhäilee.

Yksilötason analyysiä valmentajilta harvoin irtoaa, mutta tällä kertaa Paukku-Paavo paljastaa sentään jotain: "Yksittäisenä poimintana erityisesti mieltä lämmittää J. Immosen omatoiminen kesäharjoituskausi jonka tulokset näkyvät ennätysaikaan pysähtyneessä ajanottovälineessä juoksuharjoituksissa. Miehen viriiliä urheilullisuutta uhkuva olemus itsessään tulee aiheuttamaan kutinoita niin vastustajien kuin herkimpien (nais)katsojien joukossa".

Valmennuskuvioista sarjakauden aikana ei ole vielä vuodettu juurikaan julkisuuteen. Mutta mitä mieltä salamyhkäisestä tilanteesta on virkaatekevä valmentaja? Vastaus tulee Paavon kuuluisan paitsiolinja-demonstraatio-keittiökompleksin takaa lyhyen pohdinnan jälkeen: "Joukkueet ovat usean vuoden yhdessä olon kuluessa kehittyneet varsin itseohjautuvaksi, ja viimeistään kaudenavauspeseytymistilaisuudessa synkronoidaan ketjut yhteiseen rytmiin. Alkukausi mentäneen pitkälti viimevuotisilla ketjukoostumuksilla ja ajetaan vähitellen uusia pelaajia sisään".

Vaikka rosterin runko on tuttu jo useammalta kaudelta, parin nuoren vipeltäjän (ja Jouni Heiskasen) perään Paavo heittää haikeita huokauksia: "Selkeimmät aukot ovat syntyneet M. Tarvaisen ja G-Man Atesin poisjääntien myötä ja näihin koloihin onkin uusilla pelaajilla mahdollisuus tunkea. Varsin fyysisen pre-seasonin loppupuolella tullaan kiinnittämään yhä enemmän huomiota pelitaktisiin seikkoihin", Komppa valaisee. Se, vaikuttaako Manageri Kangastien poissaolon jatkuminen Feeniks-miehistön iskukykyyn, saa Paavon tirskahtamaan vaivautuneesti. Mies heittääkin lekkeriksi: "Managerin kertaluonteista esiintymistä harjoituksissa en näe ongelmana, harjoitukset pystyttiin vetämään lävitse hänestä välittämättä."

Ennen poistumistaan juoksuradalle nopeuskestävyysharjoitteen pariin, Komppa spekuloi tulevan kauden voimasuhteita niin edustusjoukkueen kuin Majavienkin vinkkelistä. "Menestysmahdollisuudet ovat tasaisessa Kakkosen sarjassa hyvät teemalla 'win the right games' eli harjoitusotteluissa tulleet tappiot eivät vaikuta sarjasijoitukseen. Piiricup unelmana ja tavoitteena on olla taistelemassa piirinmestaruudesta finaalissa otteluparin Riemu-KaDy voittajaa vastaan."

"Majavapesään on haettu uutta potkua pelaajahankinnoilla. Uskon että loppukautta kohden läpilyönnit kultaista polkua pitkin Majavista Edustukseen ovat enemmän todennäköisiä kuin mahdollisia. Esimerkiksi J.Kallungin fyysinen preesens mahdollistaa monipuoliset blokkivariaatiot... Majavat tulevat voittamaan Kolmosen ilman pistemenetyksiä M.Piipan ja J.Kaipasen johdolla M.Pitkäsen tulittaessa tehot 0+17."









Seuraavat sarjapelit


Pojat 2007


Pojat 2010/11